Постинг
16.02.2010 10:17 -
Бърза "Арабска питка"
Колко е арабска не мога да кажа, но че е вкусна и бърза, така е.
Необходимо е обикновено хлебно тесто-готово или замесено от чаша вода, половин кубче мая, и по лъжичка сол и захар, брашното е около половин килограм. Първо се включва фурната на висока степен. Върху тава с хартия за печене с намаслени ръце се оформя плоска питка. Отгоре се напръсква с вода и олио, разтилат се семена-сусам, слънчоглед, ленено семе и овесени ядки. Загрялата фурна се изключва и се слага тавата с хляба да втаса. След около 15 минути фурната се включва на умерена температура и средна скара. Аз пека на 200 градуса, но фурната ми не е с вентилатор. Харесва ми гарнирана с розмарин и босилек.
Необходимо е обикновено хлебно тесто-готово или замесено от чаша вода, половин кубче мая, и по лъжичка сол и захар, брашното е около половин килограм. Първо се включва фурната на висока степен. Върху тава с хартия за печене с намаслени ръце се оформя плоска питка. Отгоре се напръсква с вода и олио, разтилат се семена-сусам, слънчоглед, ленено семе и овесени ядки. Загрялата фурна се изключва и се слага тавата с хляба да втаса. След около 15 минути фурната се включва на умерена температура и средна скара. Аз пека на 200 градуса, но фурната ми не е с вентилатор. Харесва ми гарнирана с розмарин и босилек.
Няма коментари